18 γυναικεία χτενίσματα που θα είναι πάντα στη μόδα!



Είναι αρκετά δύσκολο να είσαστε πάντα μέσα στη μόδα, καθώς αλλάζει συνεχώς. Τη μια μέρα είναι στη μόδα οι μίνι φούστες, ενώ την επόμενη μέρα όχι. Το ίδιο ισχύει και για τα γυναικεία χτενίσματα.


Βέβαια, υπάρχουν και κάποια πράγματα που είναι πάντα στη μόδα, όπως το μαύρο φόρεμα. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια χτενίσματα τα οποία δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Πολλές διασημότητες επιλέγουν ένα τέτοιο χτένισμα, ώστε να μη χρειάζεται να κάνουν πολλές αλλαγές στα μαλλιά τους κάθε φορά που αλλάζει η μόδα.


Αν δε σας αρέσει κι εσάς να ακολουθείτε πάντα τις τελευταίες τάσεις της μόδας και προτιμάτε να έχετε ένα διαχρονικό στυλ, τότε σας προτείνουμε να δείτε τι επιλέγουν οι παρακάτω διασημότητες και να αποφασίσετε εσείς τι σας ταιριάζει καλύτερα.

 

 

Διαχρονικά γυναικεία χτενίσματα


Bombshell


Το Bombshell χτένισμα δίνει στα μαλλιά σας όγκο και υπάρχουν μεγάλοι, ανάλαφροι κυματισμοί στο τελείωμα. Είναι ένα χτένισμα που το επιλέγουν πολλές διασημότητες, ανάμεσά τους και η Jennifer Lopez.




Pixie


Το pixie ή κοινώς αγορίστικο κούρεμα, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κουρέματα και είναι πάντα στη μόδα. Μιας και είναι ένα κοντό χτένισμα, δε χρειάζεται να περάσετε αρκετές ώρες στο κομμωτήριο ή στο σπίτι σας, προσπαθώντας να το φτιάξετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως είναι να προσθέσετε ένα αξεσουάρ, όπως μαντήλι ή στέκα και θα έχετε ένα τελείως διαφορετικό στυλ.




Κυματιστά μαλλιά


Αν σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά, γιατί να μη δοκιμάσετε να τα κάνετε κυματιστά; Το να έχετε μεγάλες, κυματιστές μπούκλες, οι οποίες πλαισιώνουν το πρόσωπό σας, είναι ένα χτένισμα το οποίο μπορείτε να το κάνετε άνετα και στο σπίτι σας χωρίς να χρειαστείτε τη βοήθεια του κομμωτή σας!




Σοφιστικέ


Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για τα σοφιστικέ χτενίσματα. Εμείς θα σας αναφέρουμε την πιο απλή, αλλά κλασική εκδοχή: μαλλιά με φράντζα, συνοδευμένα από κυματιστά ή ίσια μαλλιά. Αν και είναι ένα απλό χτένισμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικές περιστάσεις.




Καρέ μακρύ μπροστά και κοντό πίσω


Κλασικό παράδειγμα αυτού του χτενίσματος δεν είναι άλλη από τη Victoria Beckham. Η ασυμμετρία αυτή στο χτένισμα κάνει το συγκεκριμένο καρέ αρκετά μοντέρνο. Ωστόσο, δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ένα τέτοιο χτένισμα. Αυτό το καρέ το προτιμούν κυρίως γυναίκες με μικρό και μακρύ πρόσωπο γιατί κάνει το πρόσωπό τους να φαίνεται λίγο μεγαλύτερο και οβάλ.




Ίσια μαλλιά με όγκο


Σίγουρα έχετε ισιώσει κι εσείς τα μαλλιά σας κάποια στιγμή. Όσο απλό κι αν σας φαίνεται αυτό το χτένισμα, είναι ένα από τα αγαπημένα των celebrities. Κι επειδή τις περισσότερες φορές το ίσιο χτένισμα μας φαίνεται αρκετά επίπεδο, μπορείτε απλά να του δώσετε λίγο όγκο για να δείχνει πιο «αέρινο».




Έντονες μπούκλες


Αν και τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να «δαμάσετε» τα σγουρά μαλλιά, η αλήθεια είναι πως αυτό το χτένισμα είναι ένα από τα αγαπημένα μας. Οι περισσότερες από εμάς δυσκολευόμαστε να αποκτήσουμε αυτές τις έντονες μπούκλες καθώς χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στο κομμωτήριο. Αν όμως είσαστε από τις τυχερές κι έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, τότε αυτό είναι ένα χτένισμα που θα λατρέψετε!




Ίσια μαλλιά με φράντζα


Μια άλλη εκδοχή για τα μαλλιά με φράντζα που είναι πάντα στη μόδα είναι τα απόλυτα ίσια μαλλιά συνοδευμένα από μια απόλυτα ίσια φράντζα. Δεν είναι ένα εύκολο χτένισμα, αν τα μαλλιά σας είναι σπαστά ή σγουρά, αλλά σίγουρα αξίζει την προσπάθεια.




Κοντό μαλλί


Μια μικρή παραλλαγή του pixie χτενίσματος. Ενώ το pixie είναι πιο μοντέρνο, το κοντό «αγορέ» μαλλί μπορεί να σας κάνει λίγο πιο γλυκιά. Κι αυτό το κούρεμα μπορείτε να το συνοδεύσετε με κορδέλα ή στέκα.




Ανάλαφρες μπούκλες


Ένα χτένισμα για όλες τις ώρες. Θυμίζει λίγο καλοκαίρι καθώς οι μπούκλες μοιάζουν σαν τα κύματα της θάλασσας. Το καλό με αυτό το χτένισμα είναι ότι μπορείτε να το κάνετε είτε τα μαλλιά σας είναι ίσια είτε σγουρά.




Ελαφρώς ατημέλητα


Τα ελαφρώς ατημέλητα μαλλιά που πλαισιώνουν το πρόσωπό σας είναι ακόμα ένα χτένισμα που μπορείτε να συναντήσετε όλες τις εποχές. Μπορείτε να βγείτε για έναν καφέ το πρωί αλλά και να παρακολουθήσετε μια επίσημη εκδήλωση το βράδυ χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε χτένισμα.




Ατίθασες μπούκλες


Οι ατίθασες μπούκλες είναι ένα απόλυτα κλασικό χτένισμα. Απόλυτο παράδειγμα αυτού του χτενίσματος είναι η Beyonce, η οποία αν και έχει δοκιμάσει διάφορα στυλ στα μαλλιά της, τις περισσότερες φορές επιλέγει να τα διατηρήσει στη φυσική τους μορφή.




Αφέλειες


Οι αφέλειες ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες αρκεί να επιλέξουν το κατάλληλο στυλ. Είναι ένα χτένισμα το οποίο μπορείτε να κάνετε και μόνη σας αρκεί να διαθέτετε ένα πιστολάκι μαλλιών και μια στρογγυλή βούρτσα.




Bob καρέ


Το bob καρέ είναι το καρέ μέχρι το μήκος του σαγονιού και αναδεικνύει ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.




Κοντά φιλαριστά μαλλιά


Το φιλάρισμα ήταν πάντα στη μόδα σε μακριά αλλά και σε κοντά μαλλιά. Αν έχετε επιλέξει ένα φιλαριστό χτένισμα αλλά τα μαλλιά σας είναι σχετικά κοντά, μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε μπούκλες στο τελείωμα των μαλλιών σας και να τις χτενίσετε προς τα έξω.




Χωρίστρα στο πλάι


Η χωρίστρα στο πλάι μπορεί να σας κάνει πιο γλυκιά καθώς δεν είναι τόσο αυστηρή όσο η χωρίστρα στη μέση.




Χωρίστρα στη μέση


Ένα άλλο κλασικό αλλά και πιο αυστηρό χτένισμα είναι τα ίσια μαλλιά με χωρίστρα στη μέση. Ενώ τα ίσια μαλλιά σας δίνουν την αίσθηση της απαλότητας, η χωρίστρα σας κάνει να φαίνεστε πιο δυναμική και αυστηρή.




Κοντό καρέ με χωρίστρα


Όπως είπαμε και πριν, το κοντό καρέ μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Προσθέτοντας και μια χωρίστρα στο πλάι, όμως, μπορεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη θηλυκότητά σας.



Πηγή:
www.ediva.gr